Křepelky na žampionech

Ingredience


Brambory vařené 400 g
Česnek 2 stroužek
Cibule 40 g
Kmín drcený 3 g
Koňak Armaňak 50 ml
Křepelka 600 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 15 g
Víno bílé 200 ml
Vývar drůbeží 200 ml
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Křepelky omyjeme, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, česnek prolisujeme.
  2. Pekáček vymažeme máslem, přisypeme cibuli, plátky žampionů, česnek, přiložíme křepelky a dáme péct. Po 10 minutách, kdy se cibule a žampiony orestují, podlijeme vínem, přilijeme armaňak, vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut, kdy se víno s koňakem téměř odpaří. Podlijeme vývarem a dopečeme. Maso potíráme vypečeným tukem.
  3. Podáváme s vařeným bramborem.