Křepelky na žampionech
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
40 g |
Kmín drcený |
3 g |
Koňak Armaňak |
50 ml |
Křepelka |
600 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
15 g |
Víno bílé |
200 ml |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Křepelky omyjeme, ochutíme solí, pepřem a kmínem. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony na plátky, česnek prolisujeme.
- Pekáček vymažeme máslem, přisypeme cibuli, plátky žampionů, česnek, přiložíme křepelky a dáme péct. Po 10 minutách, kdy se cibule a žampiony orestují, podlijeme vínem, přilijeme armaňak, vrátíme do trouby a pečeme dalších 10 minut, kdy se víno s koňakem téměř odpaří. Podlijeme vývarem a dopečeme. Maso potíráme vypečeným tukem.
- Podáváme s vařeným bramborem.