Kvíčaly na slanině

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chléb pšeničný (bílý) 240 g
Cibule 40 g
Kmín drcený 3 g
Kvíčala 600 g
Martell cognac 50 ml
Máslo čerstvé 40 g
Mouka pšeničná hladká T 650 15 g
Omáčka francouzská 120 ml
Pepř černý mletý 3 g
Slanina vepřová 100 g
Sůl 15 g
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné kvíčaly omyjeme, ochutíme solí, pepřem a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, česnek prolisujeme.
  2. Kvíčaly vyskládáme do pekáčku, přisypeme cibuli, česnek, slaninu a bez podlití vložíme na pár minut do vyhřáté trouby. Jakmile se slanina začne škvařit a cibule žloutnout, zaprášíme moukou, zakapeme koňakem, podlijeme vývarem a dopečeme. Maso potíráme vypečeným tukem.
  3. Podáváme s bílým pečivem a pikantní omáčkou.