Kvíčaly na slanině
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
240 g |
Cibule |
40 g |
Kmín drcený |
3 g |
Kvíčala |
600 g |
Martell cognac |
50 ml |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g |
Omáčka francouzská |
120 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Slanina vepřová |
100 g |
Sůl |
15 g |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné kvíčaly omyjeme, ochutíme solí, pepřem a pomažeme máslem. Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na malé kostičky, česnek prolisujeme.
- Kvíčaly vyskládáme do pekáčku, přisypeme cibuli, česnek, slaninu a bez podlití vložíme na pár minut do vyhřáté trouby. Jakmile se slanina začne škvařit a cibule žloutnout, zaprášíme moukou, zakapeme koňakem, podlijeme vývarem a dopečeme. Maso potíráme vypečeným tukem.
- Podáváme s bílým pečivem a pikantní omáčkou.