Kvíčaly nadivoko
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb toastový |
200 g |
Jalovec |
3 g |
Kvíčala |
600 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Nové koření mleté |
3 g |
Olej olivový |
30 ml |
Omáčka švestková |
120 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
15 g |
Šalotka |
60 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Sůl |
15 g |
Tymián čerstvý |
3 g |
Víno červené |
200 ml |
Vývar drůbeží |
250 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Šalotky nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
- V pekáčku rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme šalotky, slaninu a orestujeme. Přiložíme kvíčaly, osmahneme ze všech stran, ochutíme posekanou petrželkou, tymiánem, mletým jalovcem, mletým novým kořením, bobkovým listem, česnekem, solí, pepřem, podlijeme sklenkou vína a jakmile se víno částečně odpaří, přilijeme vývar a dopečeme v troubě.
- Podáváme s topinkami a švestkovou omáčkou.