Kvíčaly nadivoko

Ingredience


Bobkový list 1 ks
Česnek 2 stroužek
Chléb toastový 200 g
Jalovec 3 g
Kvíčala 600 g
Máslo čerstvé 25 g
Nové koření mleté 3 g
Olej olivový 30 ml
Omáčka švestková 120 ml
Pepř černý mletý 3 g
Petržel - nať 15 g
Šalotka 60 g
Slanina vepřová 60 g
Sůl 15 g
Tymián čerstvý 3 g
Víno červené 200 ml
Vývar drůbeží 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šalotky nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky, česnek prolisujeme.
  2. V pekáčku rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme šalotky, slaninu a orestujeme. Přiložíme kvíčaly, osmahneme ze všech stran, ochutíme posekanou petrželkou, tymiánem, mletým jalovcem, mletým novým kořením, bobkovým listem, česnekem, solí, pepřem, podlijeme sklenkou vína a jakmile se víno částečně odpaří, přilijeme vývar a dopečeme v troubě.
  3. Podáváme s topinkami a švestkovou omáčkou.