Olihně v olivovém oleji s pálivou paprikou
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Citrony |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olihně |
450 g |
Paprika mletá pálivá |
2 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté olihně nakrájíme na kolečka, chapadla překrojíme na poloviny.
- V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupaný, nasekaný česnek za stálého míchání 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme olihně a za častého promíchání je smažíme 3 minuty.
- Potom podle chuti osolíme, posypeme pálivou paprikou a pokapeme citronovou šťávou.
- Olihně upravíme na talíře a podáváme s dílky omytého citronu. Můžeme doplnit olivami nebo uzeným chorizem.