Olihně v olivovém oleji s pálivou paprikou

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Citrony 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olihně 450 g
Paprika mletá pálivá 2 kávová lžička
Sůl 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté olihně nakrájíme na kolečka, chapadla překrojíme na poloviny.
  2. V pánvi na rozehřátém oleji smažíme oloupaný, nasekaný česnek za stálého míchání 1 minutu. Zvýšíme příkon tepla, přidáme olihně a za častého promíchání je smažíme 3 minuty.
  3. Potom podle chuti osolíme, posypeme pálivou paprikou a pokapeme citronovou šťávou.
  4. Olihně upravíme na talíře a podáváme s dílky omytého citronu. Můžeme doplnit olivami nebo uzeným chorizem.