Jehněčí na borůvkách

Ingredience


Borůvky 150 g
Cibulka jarní 3 ks
Jehněčí kýta 600 g
Marmeláda rybízová 2 polévková lžíce
Máta 1 polévková lžíce
Olej olivový 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Vývar jehněčí 150 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté a očištěné jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme,opepříme.
  2. Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, maso na něm opékáme 4-6 minut po každé straně dozlatova, uvnitř má ale zůstat růžové. Vyjmeme na talíř, přikryjeme alobalem.
  3. Do pánve vlijeme zbylý olej a smažíme na něm nakrájené jarní cibulky asi 2 minuty. Vmícháme rybízovou marmeládu, vývar, vše prošleháme a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme omyté borůvky a bez pokličky povaříme 2 minuty. Ochutíme najemno nasekanou mátou.
  4. Jehněčí maso upravíme na talíře a podáváme přelité borůvkovou omáčkou.