Jehněčí na borůvkách
Ingredience
Borůvky |
150 g |
Cibulka jarní |
3 ks |
Jehněčí kýta |
600 g |
Marmeláda rybízová |
2 polévková lžíce |
Máta |
1 polévková lžíce |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar jehněčí |
150 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyté a očištěné jehněčí maso nakrájíme na kousky, osolíme,opepříme.
- Ve velké pánvi rozehřejeme polovinu oleje, maso na něm opékáme 4-6 minut po každé straně dozlatova, uvnitř má ale zůstat růžové. Vyjmeme na talíř, přikryjeme alobalem.
- Do pánve vlijeme zbylý olej a smažíme na něm nakrájené jarní cibulky asi 2 minuty. Vmícháme rybízovou marmeládu, vývar, vše prošleháme a přivedeme k varu. Nakonec vmícháme omyté borůvky a bez pokličky povaříme 2 minuty. Ochutíme najemno nasekanou mátou.
- Jehněčí maso upravíme na talíře a podáváme přelité borůvkovou omáčkou.