Skřivani pečení s polentou
Ingredience
Máslo čerstvé |
60 g |
Mouka kukuřičná |
250 g |
Olej olivový |
30 ml |
Omáčka rajčatová |
100 ml |
Skřivan |
600 g |
Sůl |
15 g |
Sýr Parmezán |
40 g |
Víno bílé |
200 ml |
Voda pitná |
1000 ml |
Vývar drůbeží |
50 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Litr vody přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku, sůl, strouhaný parmezán, přidáme dvě lžíce másla a pozvolna vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
- V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přilijeme olej a omyté skřivany smažíme ze všech stran dozlatova.
- Ptáky přendáme do pekáčku, zalijeme kukuřičnou polentou a dáme péct. Pečeme asi 20 minut. Mezitím do tuku po skřivanech nalijeme víno, necháme asi z poloviny odpařit a přilijeme rajčatovou omáčku a vývar. Povaříme a necháme vyvařit na požadovanou hustotu.
- Pečené skřivany s polentou naporcujeme a podáváme s rajčatovou omáčkou z pánve.