Skřivani pečení s polentou

Ingredience


Máslo čerstvé 60 g
Mouka kukuřičná 250 g
Olej olivový 30 ml
Omáčka rajčatová 100 ml
Skřivan 600 g
Sůl 15 g
Sýr Parmezán 40 g
Víno bílé 200 ml
Voda pitná 1000 ml
Vývar drůbeží 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Litr vody přivedeme k varu, za stálého míchání přisypáváme kukuřičnou mouku, sůl, strouhaný parmezán, přidáme dvě lžíce másla a pozvolna vaříme asi 20 minut. Odstavíme a necháme vychladnout.
  2. V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přilijeme olej a omyté skřivany smažíme ze všech stran dozlatova.
  3. Ptáky přendáme do pekáčku, zalijeme kukuřičnou polentou a dáme péct. Pečeme asi 20 minut. Mezitím do tuku po skřivanech nalijeme víno, necháme asi z poloviny odpařit a přilijeme rajčatovou omáčku a vývar. Povaříme a necháme vyvařit na požadovanou hustotu.
  4. Pečené skřivany s polentou naporcujeme a podáváme s rajčatovou omáčkou z pánve.