Žampiony na smetaně

Ingredience


Citrony 1 ks
Máslo čerstvé 50 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 10 g
Šalotka 2 ks
Sůl 1 špetka
Zakysaná smetana 0.125 l
Žampiony čerstvé 500 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žampiony očistíme, omyjeme a nakrájíme na půlky nebo na čtvrtky.
  2. Na másle zpěníme jemně nakrájenou šalotku, přidáme žampiony a dusíme, až se tekutina úplně vydusí. Přilijeme kyselou smetanu rozmíchanou s moukou, přidáme citronovou kůru a petrželku a pokrm osolíme a opepříme. Ještě dusíme asi 5 minut.
  3. Ihned podáváme.