Čokoládový pudink se zázvorovou šlehačkou

Ingredience


Čokoláda 80% 200 g
Cukr moučkový 145 g
Kypřicí prášek do pečiva 0.5 kávová lžička
Likér zázvorový 1 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Smetana ke šlehání 31% 285 ml
Tresť vanilková 1 kávová lžička
Vejce slepičí 4 ks
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zapékací misky na suflé vymažeme máslem a vložíme na cca 20min do lednice. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme mletý zázvor a vanilkovou esenci.
  2. Troubu rozpálíme na 190C. Misky vyjmeme z lednice a ještě jednou vymažeme máslem. Do čokoládové směsi přišleháme žloutky a postupně po lžících přimícháme cukr, mouku a kypřicí prášek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme zapékacích misek a pečeme 20min.
  3. Mezitím ušleháme ze smetany hustou šlehačku, vmícháme do ní zázvorový likér, mletý zázvor a dosladíme moučkovým cukrem dle chuti.
  4. Hotový pudink posypeme cukrem a podáváme se zázvorovou šlehačkou.