Čokoládový pudink se zázvorovou šlehačkou
Ingredience
Čokoláda 80% |
200 g |
Cukr moučkový |
145 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
0.5 kávová lžička |
Likér zázvorový |
1 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Smetana ke šlehání 31% |
285 ml |
Tresť vanilková |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Zapékací misky na suflé vymažeme máslem a vložíme na cca 20min do lednice. Čokoládu nalámeme na kousky a rozpustíme ve vodní lázni. Vmícháme mletý zázvor a vanilkovou esenci.
- Troubu rozpálíme na 190C. Misky vyjmeme z lednice a ještě jednou vymažeme máslem. Do čokoládové směsi přišleháme žloutky a postupně po lžících přimícháme cukr, mouku a kypřicí prášek. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme zapékacích misek a pečeme 20min.
- Mezitím ušleháme ze smetany hustou šlehačku, vmícháme do ní zázvorový likér, mletý zázvor a dosladíme moučkovým cukrem dle chuti.
- Hotový pudink posypeme cukrem a podáváme se zázvorovou šlehačkou.