Kasspatzle

Ingredience


Cibulka jarní 2 ks
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 100 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Mouka pšeničná - Semolina 1.5 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Gruyére 115 g
Vejce slepičí 6 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse promícháme hladkou mouku se semolinou. Přilijeme 4 vejce rozšlehaná s mlékem a 100 ml vody, okořeníme muškátovým oříškem, vše zpracujeme na pružné, trochu lepkavé těsto.
  2. V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cedníkem s většími otvory prolisujeme těsto přímo do vroucí vody a špecle vaříme 2-3 minuty. Po uvaření je propláchneme studenou vodou.
  3. V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme špecle a za stálého míchání je opečeme dozlatova. Posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme zbylými rozšlehanými vejci a opepříme. Promícháme a restujeme ještě 2 minuty.
  4. Pokrm upravíme na talíře a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.