Kasspatzle
Ingredience
Cibulka jarní |
2 ks |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
100 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Mouka pšeničná - Semolina |
1.5 polévková lžíce |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Gruyére |
115 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse promícháme hladkou mouku se semolinou. Přilijeme 4 vejce rozšlehaná s mlékem a 100 ml vody, okořeníme muškátovým oříškem, vše zpracujeme na pružné, trochu lepkavé těsto.
- V hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. Cedníkem s většími otvory prolisujeme těsto přímo do vroucí vody a špecle vaříme 2-3 minuty. Po uvaření je propláchneme studenou vodou.
- V pánvi rozpustíme máslo, vmícháme špecle a za stálého míchání je opečeme dozlatova. Posypeme nastrouhaným sýrem, zalijeme zbylými rozšlehanými vejci a opepříme. Promícháme a restujeme ještě 2 minuty.
- Pokrm upravíme na talíře a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.