Koláč se zaječím masem

Ingredience


Listové těsto 250 g
Martell cognac 100 ml
Máslo čerstvé 25 g
Pepř černý mletý 3 g
Sádlo škvařené 20 g
Slanina vepřová 200 g
Strouhanka 30 g
Sůl 15 g
Šunka dušená 100 g
Tymián sušený 3 g
Vejce slepičí 1 ks
Víno madeira 150 ml
Zaječí maso 500 g
Žampiony čerstvé 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Polovinu zaječího masa nakrájíme na nudličky, šunku na kostičky, žampiony na plátky a polovinu slaniny na tenké plátky. Druhou polovinu zaječího masa a slaniny spolu umeleme na masovém strojku.
  2. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky zaječího masa, šunku, žampiony, ochutíme solí, pepřem, tymiánem, smažíme a dusíme 10 minut. Přilijeme víno, koňak, odstavíme a necháme marinovat.
  3. Do mletého zaječího masa se slaninou přimícháme vejce, strouhanku a 50 ml koňaku. Dobře promícháme a vypracujeme nádivku.
  4. Listové těsto vyválíme na silnější plát a ořízneme na velikost formy. Formu vymažeme sádlem, vložíme plát těsta, přidáme okapanou směs z pánve a zakryjeme nádivkou. Na povrch položíme plátky slaniny, pokapeme tekutinou z pánve a dáme péct. Pečeme na mírném ohni 45 minut.
  5. Upečený koláč nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme teplý.