Koláč se zaječím masem
Ingredience
Listové těsto |
250 g |
Martell cognac |
100 ml |
Máslo čerstvé |
25 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sádlo škvařené |
20 g |
Slanina vepřová |
200 g |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
15 g |
Šunka dušená |
100 g |
Tymián sušený |
3 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno madeira |
150 ml |
Zaječí maso |
500 g |
Žampiony čerstvé |
80 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Polovinu zaječího masa nakrájíme na nudličky, šunku na kostičky, žampiony na plátky a polovinu slaniny na tenké plátky. Druhou polovinu zaječího masa a slaniny spolu umeleme na masovém strojku.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme nudličky zaječího masa, šunku, žampiony, ochutíme solí, pepřem, tymiánem, smažíme a dusíme 10 minut. Přilijeme víno, koňak, odstavíme a necháme marinovat.
- Do mletého zaječího masa se slaninou přimícháme vejce, strouhanku a 50 ml koňaku. Dobře promícháme a vypracujeme nádivku.
- Listové těsto vyválíme na silnější plát a ořízneme na velikost formy. Formu vymažeme sádlem, vložíme plát těsta, přidáme okapanou směs z pánve a zakryjeme nádivkou. Na povrch položíme plátky slaniny, pokapeme tekutinou z pánve a dáme péct. Pečeme na mírném ohni 45 minut.
- Upečený koláč nakrájíme na jednotlivé porce a podáváme teplý.