Koroptev pečená na rožni

Ingredience


Houby sušené 5 g
Husí sádlo 60 g
Koroptev 600 g
Martell cognac 30 ml
Nové koření mleté 3 g
Omáčka švestková 120 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 15 g
Zázvor mletý 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěnou a omytou koroptev osolíme a opepříme i zevnitř a pomažeme sádlem.
  2. V rozehřátém sádle necháme rozpustit sůl, pepř, mleté nové koření, mleté houby a špetku mletého zázvoru, přilijeme trošku koňaku. Koroptev dáme na rožeň, pozvolna ji opékáme, otáčíme a občas potíráme kořením v sádle.
  3. Upečenou koroptev naporcujeme a podáváme s pikantní omáčkou.