Koroptev pečená na rožni
Ingredience
Houby sušené |
5 g |
Husí sádlo |
60 g |
Koroptev |
600 g |
Martell cognac |
30 ml |
Nové koření mleté |
3 g |
Omáčka švestková |
120 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Sůl |
15 g |
Zázvor mletý |
2 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěnou a omytou koroptev osolíme a opepříme i zevnitř a pomažeme sádlem.
- V rozehřátém sádle necháme rozpustit sůl, pepř, mleté nové koření, mleté houby a špetku mletého zázvoru, přilijeme trošku koňaku. Koroptev dáme na rožeň, pozvolna ji opékáme, otáčíme a občas potíráme kořením v sádle.
- Upečenou koroptev naporcujeme a podáváme s pikantní omáčkou.