Měkké koláčky s čokoládou a borůvkami

Ingredience


Borůvky 100 g
Čokoláda bílá 55 g
Cukr třtinový 85 g
Kypřicí prášek do pečiva 1.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 55 g
Mléko plnotučné 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 145 g
Skořice mletá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 190 °C, velký plech na pečení zlehka vymastíme.
  2. Do mísy prosijeme mouku, přidáme kypřicí prášek a skořici. Ručně vpracujeme máslo a přisypeme cukr. Poté do těsta vmícháme mléko, borůvky a čokoládu.
  3. Když se těsto spojí, vytvoříme z něj na plechu osm hromádek. Pečeme cca 20 min dozlatova. Koláčky by měly zůstat měkké na dotek. Necháme několik minut vychladnout na drátěné podložce a podáváme.