Měkké koláčky s čokoládou a borůvkami
Ingredience
Borůvky |
100 g |
Čokoláda bílá |
55 g |
Cukr třtinový |
85 g |
Kypřicí prášek do pečiva |
1.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
55 g |
Mléko plnotučné |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
145 g |
Skořice mletá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Troubu předehřejeme na 190 °C, velký plech na pečení zlehka vymastíme.
- Do mísy prosijeme mouku, přidáme kypřicí prášek a skořici. Ručně vpracujeme máslo a přisypeme cukr. Poté do těsta vmícháme mléko, borůvky a čokoládu.
- Když se těsto spojí, vytvoříme z něj na plechu osm hromádek. Pečeme cca 20 min dozlatova. Koláčky by měly zůstat měkké na dotek. Necháme několik minut vychladnout na drátěné podložce a podáváme.