Rukolový salát s uzeným lososem

Ingredience


Balsamico ocet 6 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Losos uzený 400 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Pepř bílý celý 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rukola 250 g
Sirup javorový 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rukolu očistíme, omyjeme a nakrájíme na kousky. Piniová semena opražíme na suché pánvi.
  2. Ocet smícháme s olejem a javorovým sirupem, přidáme prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Přidáme zrnka pepře a zastříkáme citronovou šťávou. Lososa naložíme do připravené marinády a necháme 1 hodinu marinovat.
  3. Lososa vyjmeme z marinády a necháme okapat. Na talíře rozdělíme rukolu, na ni dáme rybu a zakápneme marinádou.