Jablečný salát s uzeným pstruhem

Jablečný salát s uzeným pstruhem - obrázek

Ingredience


Jablka 2 ks
Limetka 1 ks
Ocet kvasný lihový 2 polévková lžíce
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 ks
Pstruh uzený 300 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety z uzeného pstruha rozdělíme na malé kousky. Jablka omyjeme, rozpůlíme a nastrouháme na struhadle nahrubo. Petržel omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno.
  2. Smícháme ocet, olej, sůl, pepř a nasekané lístky petržele, marinádou přelijeme kousky pstruha. Přidáme nastrouhaná jablka, vše promícháme a necháme 2 hodiny odležet v chladničce.
  3. Salát rozdělíme na talíře a podáváme zdobený dílky limetky.