Jablečný salát s uzeným pstruhem
Ingredience
Jablka |
2 ks |
Limetka |
1 ks |
Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
1 ks |
Pstruh uzený |
300 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety z uzeného pstruha rozdělíme na malé kousky. Jablka omyjeme, rozpůlíme a nastrouháme na struhadle nahrubo. Petržel omyjeme, lístky otrháme a nasekáme najemno.
- Smícháme ocet, olej, sůl, pepř a nasekané lístky petržele, marinádou přelijeme kousky pstruha. Přidáme nastrouhaná jablka, vše promícháme a necháme 2 hodiny odležet v chladničce.
- Salát rozdělíme na talíře a podáváme zdobený dílky limetky.