Tuňákový salát se zeleninou

Ingredience


Cibule červená 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 2 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Salát ledový 1 ks
Sůl 1 špetka
Tuňák v oleji 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tuňáka necháme dobře okapat.
  2. Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen, nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, očistíme, nakrájíme na tenké proužky. Mrkev oloupeme, podélně rozpůlíme, rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na nudličky.
  3. Salát omyjeme a natrháme na kousky.
  4. V salátové míse smícháme salát, petržel, mrkev, papriku a cibuli s olivovým olejem a citronovou šťávou. Vše osolíme a opepříme.
  5. Tuňáka opatrně vmícháme do salátové směsi. Salát rozdělíme do misek, ozdobíme pažitkou a podáváme.