Tuňákový salát se zeleninou
Ingredience
Cibule červená |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
2 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Salát ledový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tuňák v oleji |
200 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Tuňáka necháme dobře okapat.
- Papriku omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen, nakrájíme na tenké nudličky. Cibuli oloupeme, očistíme, nakrájíme na tenké proužky. Mrkev oloupeme, podélně rozpůlíme, rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na nudličky.
- Salát omyjeme a natrháme na kousky.
- V salátové míse smícháme salát, petržel, mrkev, papriku a cibuli s olivovým olejem a citronovou šťávou. Vše osolíme a opepříme.
- Tuňáka opatrně vmícháme do salátové směsi. Salát rozdělíme do misek, ozdobíme pažitkou a podáváme.