Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami

Ingredience


Cibule 1 ks
Citronová kůra 2 kávová lžička
Citronová šťáva 6 polévková lžíce
Cukr krupice 1 špetka
Fazolové lusky zelené 100 g
Kerblík 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata Cherry 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Penne 150 g
Tuňák v oleji 200 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vroucí vody. Fazolky očistíme, rozkrojíme a 6 minut před koncem vaření je přidáme k těstovinám, společně je dovaříme. Poté vše slijeme a necháme okapat.
  2. Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na tenké kroužky. Kerblík omyjeme a lístky otrháme. Tuňáka necháme okapat, maso vidličkou rozdělíme na větší kousky. Vše s vychladlými těstovinami a fazolkami dáme do salátové mísy.
  3. Smícháme citronovou kůru, citronovou šťávu, olej, 10 lžic vody, sůl, pepř a špetku cukru a přimícháme do těstovin. Salát rozdělíme na talíře a podáváme.