Těstovinový salát s tuňákem a fazolkami
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Citronová kůra |
2 kávová lžička |
Citronová šťáva |
6 polévková lžíce |
Cukr krupice |
1 špetka |
Fazolové lusky zelené |
100 g |
Kerblík |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata Cherry |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Penne |
150 g |
Tuňák v oleji |
200 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu v dostatečném množství osolené vroucí vody. Fazolky očistíme, rozkrojíme a 6 minut před koncem vaření je přidáme k těstovinám, společně je dovaříme. Poté vše slijeme a necháme okapat.
- Rajčata omyjeme a rozpůlíme. Cibuli oloupeme, rozpůlíme, nakrájíme na tenké kroužky. Kerblík omyjeme a lístky otrháme. Tuňáka necháme okapat, maso vidličkou rozdělíme na větší kousky. Vše s vychladlými těstovinami a fazolkami dáme do salátové mísy.
- Smícháme citronovou kůru, citronovou šťávu, olej, 10 lžic vody, sůl, pepř a špetku cukru a přimícháme do těstovin. Salát rozdělíme na talíře a podáváme.