Exotický salát s bílým rumem

Ingredience


Cukr krupice 5 polévková lžíce
Grapefruity 1 ks
Kiwi 2 ks
Mandle 2 polévková lžíce
Meloun cukrový 1 ks
Pomeranče 2 ks
Pomerančová šťáva 10 polévková lžíce
Rum 2 polévková lžíce
Voda pitná 7 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pomeranče a grapefruit oloupeme, jednotlivé dílky zbavíme vnitřních blan.
  2. Kiwi oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy.
  3. Meloun rozpůlíme, lžičkou odstraníme semena a kulatým vykrajovačem z melounu vykrajujeme kuličky, které přidáme k ostatnímu ovoci.
  4. Cukr se 7 lžícemi vody svaříme do hustoty sirupu, necháme vychladnout. Přidáme rum a pomerančovou šťávu, dobře promícháme a přelijeme ovoce. Salát necháme 1 hodinu odležet v chladničce.
  5. Salát rozdělíme na připravené talíře a posypeme nasekanými mandlemi.