Exotický salát s bílým rumem
Ingredience
Cukr krupice |
5 polévková lžíce |
Grapefruity |
1 ks |
Kiwi |
2 ks |
Mandle |
2 polévková lžíce |
Meloun cukrový |
1 ks |
Pomeranče |
2 ks |
Pomerančová šťáva |
10 polévková lžíce |
Rum |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
7 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pomeranče a grapefruit oloupeme, jednotlivé dílky zbavíme vnitřních blan.
- Kiwi oloupeme, nakrájíme na kolečka a dáme do mísy.
- Meloun rozpůlíme, lžičkou odstraníme semena a kulatým vykrajovačem z melounu vykrajujeme kuličky, které přidáme k ostatnímu ovoci.
- Cukr se 7 lžícemi vody svaříme do hustoty sirupu, necháme vychladnout. Přidáme rum a pomerančovou šťávu, dobře promícháme a přelijeme ovoce. Salát necháme 1 hodinu odležet v chladničce.
- Salát rozdělíme na připravené talíře a posypeme nasekanými mandlemi.