Ovocný salát s kozím sýrem

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Brandy apricot 2 polévková lžíce
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hroznové víno 200 g
Meloun cukrový 1 ks
Olej olivový 2 polévková lžíce
Oregano čerstvé 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sýr kozí 250 g
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Víno bílé 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kozí sýr zbavíme kůrky a nakrájíme ho na malé kostičky. Zalijeme olivovým olejem a zakápneme brandy. Oregano, tymián a bazalku omyjeme a nahrubo nasekáme. Menší část bylinek odložíme stranou na ozdobu a zbytek smícháme se sýrem. Opepříme a vše promícháme. Potom uložíme na 3 hodiny do chladničky.
  2. Meloun rozkrojíme, vyjmeme semena a družinu vydlabeme kulatým vykrajovačem. Melounové kuličky dáme do mísy, přelijeme vínem, zakryjeme fólií a dáme na 3 hodiny do chladničky.
  3. Hroznové víno opláchneme, rozpůlíme a pokapeme citronovou šťávou.
  4. Marinované melounové kuličky a hroznové víno promícháme a rozdělíme do misek. Kozí sýr umístíme doprostřed a posypeme zbylými bylinkami.