Ovocný salát s kozím sýrem
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Brandy apricot |
2 polévková lžíce |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hroznové víno |
200 g |
Meloun cukrový |
1 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Oregano čerstvé |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sýr kozí |
250 g |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Víno bílé |
200 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kozí sýr zbavíme kůrky a nakrájíme ho na malé kostičky. Zalijeme olivovým olejem a zakápneme brandy. Oregano, tymián a bazalku omyjeme a nahrubo nasekáme. Menší část bylinek odložíme stranou na ozdobu a zbytek smícháme se sýrem. Opepříme a vše promícháme. Potom uložíme na 3 hodiny do chladničky.
- Meloun rozkrojíme, vyjmeme semena a družinu vydlabeme kulatým vykrajovačem. Melounové kuličky dáme do mísy, přelijeme vínem, zakryjeme fólií a dáme na 3 hodiny do chladničky.
- Hroznové víno opláchneme, rozpůlíme a pokapeme citronovou šťávou.
- Marinované melounové kuličky a hroznové víno promícháme a rozdělíme do misek. Kozí sýr umístíme doprostřed a posypeme zbylými bylinkami.