Pomerančový salát s olivami
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Fenykl obecný |
400 g |
Jablko granátové |
1 ks |
Máta |
1 ks |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Olivy černé |
130 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomeranče |
3 ks |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Fenykl opláchneme a vnější listy sloupneme. Hlízy nastrouháme na tenké plátky.
- V misce smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej.
- Pomeranče oloupeme a odstraníme bílou dužinu. Pomeranče rozdělíme na dílky, odstraníme vnitřní blány a přidáme do misky s dresinkem. Přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy a fenykl. Necháme působit 20 minut.
- Granátové jablko rozkrojíme, vydlabeme semena, oloupeme je a s olivami přidáme do salátu.
- Mátu omyjeme a nahrubo nasekáme. Salát dáme do připravených misek a zdobíme mátou.