Pomerančový salát s olivami

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Fenykl obecný 400 g
Jablko granátové 1 ks
Máta 1 ks
Olej olivový 4 polévková lžíce
Olivy černé 130 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomeranče 3 ks
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Fenykl opláchneme a vnější listy sloupneme. Hlízy nastrouháme na tenké plátky.
  2. V misce smícháme citronovou šťávu, sůl, pepř a olivový olej.
  3. Pomeranče oloupeme a odstraníme bílou dužinu. Pomeranče rozdělíme na dílky, odstraníme vnitřní blány a přidáme do misky s dresinkem. Přidáme 2 lžíce pomerančové šťávy a fenykl. Necháme působit 20 minut.
  4. Granátové jablko rozkrojíme, vydlabeme semena, oloupeme je a s olivami přidáme do salátu.
  5. Mátu omyjeme a nahrubo nasekáme. Salát dáme do připravených misek a zdobíme mátou.