Krůtí závitek na způsob španělského ptáčku

Ingredience


Celer bulvový 20 g
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Hovězí vývar základní 200 g
Krůtí prsa 200 g
Mléko polotučné 0.5 dl
Mouka pšeničná hladká 10 g
Okurky nakládané 20 g
Olej rostlinný 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Šunka dušená 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šunku, celer, kyselou okurku nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky, řízky naklepeme, osolíme a okořeníme.
  2. Řízky naplníme šunkou, okurkou, sepneme jehlou a orestujeme na oleji spolu s cibulí. Když maso zezlátne, podlijeme ho 200 g hovězího vývaru a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř, omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v mléce a provaříme. Poté omáčku přecedíme, dochutíme citronovou šťávou, vložíme zpět závitky a necháme prohřát.
  3. Jako přílohu podáváme dušenou rýži.