Krůtí závitek na způsob španělského ptáčku
Ingredience
Celer bulvový |
20 g |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Hovězí vývar základní |
200 g |
Krůtí prsa |
200 g |
Mléko polotučné |
0.5 dl |
Mouka pšeničná hladká |
10 g |
Okurky nakládané |
20 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Šunka dušená |
40 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Šunku, celer, kyselou okurku nakrájíme na proužky, cibuli na kostičky, řízky naklepeme, osolíme a okořeníme.
- Řízky naplníme šunkou, okurkou, sepneme jehlou a orestujeme na oleji spolu s cibulí. Když maso zezlátne, podlijeme ho 200 g hovězího vývaru a dusíme pod pokličkou. Když je maso měkké, vyjmeme ho na talíř, omáčku zahustíme moukou rozšlehanou v mléce a provaříme. Poté omáčku přecedíme, dochutíme citronovou šťávou, vložíme zpět závitky a necháme prohřát.
- Jako přílohu podáváme dušenou rýži.