Dušené rybí filé se zeleninovou omáčkou
Ingredience
Bujón slepičí |
0.5 kostka |
Cibule |
60 g |
Filé rybí |
240 g |
Hrášek mražený |
100 g |
Kmín mletý |
2 špetka |
Mouka pšeničná hladká |
5 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky. V 500 ml vody uvaříme 1/2 kostky slepičího bujónu.
- Na oleji orestujeme polovinu cibule, mrkev a mražený hrášek, zalijeme 250 ml vývaru a vaříme doměkka. Poté zeleninu zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, provaříme a držíme na teple.
- Na nepřilnavé pánvi vaříme druhou polovinu vývaru, vložíme filé, které jsme posypali kmínem a osolili, a zbylou cibuli. Během dušení rybu obracíme a podle potřeby podlijeme vodou.
- K hotovému filé přidáme zeleninovou omáčku a podáváme s vařenými brambory.