Dušené rybí filé se zeleninovou omáčkou

Ingredience


Bujón slepičí 0.5 kostka
Cibule 60 g
Filé rybí 240 g
Hrášek mražený 100 g
Kmín mletý 2 špetka
Mouka pšeničná hladká 5 g
Mrkev kořen 100 g
Olej rostlinný 20 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, mrkev na kostičky. V 500 ml vody uvaříme 1/2 kostky slepičího bujónu.
  2. Na oleji orestujeme polovinu cibule, mrkev a mražený hrášek, zalijeme 250 ml vývaru a vaříme doměkka. Poté zeleninu zaprášíme moukou, dobře rozmícháme, provaříme a držíme na teple.
  3. Na nepřilnavé pánvi vaříme druhou polovinu vývaru, vložíme filé, které jsme posypali kmínem a osolili, a zbylou cibuli. Během dušení rybu obracíme a podle potřeby podlijeme vodou.
  4. K hotovému filé přidáme zeleninovou omáčku a podáváme s vařenými brambory.