Rybí filé po asijsku

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 60 g
Filé rybí 240 g
Hořčice 0.5 kávová lžička
Muškátový květ 0.5 kávová lžička
Olej rostlinný 20 g
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rajčata 120 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 0.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se zázvorem, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semen a nakrájíme, petrželovou nať drobně posekáme.
  2. Na oleji v hlubším rendlíku orestujeme cibuli, přidáme česnek, promícháme, přidáme rajčata, muškátový květ, petrželovou nať a sůl. Směs promícháme a podusíme.
  3. V jiném rendlíku podusíme filé na vodě z každé strany deset minut.
  4. Hotové filé na talíři potřeme hořčicí a přelijeme omáčkou. Jako přílohu volíme vařené brambory.