Rybí filé po asijsku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
60 g |
Filé rybí |
240 g |
Hořčice |
0.5 kávová lžička |
Muškátový květ |
0.5 kávová lžička |
Olej rostlinný |
20 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
120 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Cibuli nakrájíme najemno, česnek utřeme se zázvorem, rajčata spaříme, oloupeme a zbavíme semen a nakrájíme, petrželovou nať drobně posekáme.
- Na oleji v hlubším rendlíku orestujeme cibuli, přidáme česnek, promícháme, přidáme rajčata, muškátový květ, petrželovou nať a sůl. Směs promícháme a podusíme.
- V jiném rendlíku podusíme filé na vodě z každé strany deset minut.
- Hotové filé na talíři potřeme hořčicí a přelijeme omáčkou. Jako přílohu volíme vařené brambory.