Ryba na paprice

Ingredience


Bujón hovězí 0.5 kostka
Cibule 60 g
Kapr obecný 240 g
Mouka pšeničná hladká 10 g
Olej rostlinný 20 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra naporcujeme, osolíme a zaprášíme paprikou, cibuli pokrájíme na drobné kostičky, uvaříme čtvrt litru hovězího vývaru z kostky.
  2. V hlubším rendlíku na rozpáleném oleji osmahneme porce kapra s cibulí, podlijeme sběračkou vývaru a pod poklicí dusíme asi deset minut, až je ryba měkká. Rybu po pěti minutách obrátíme.
  3. Hotovou rybu vyjmeme a držíme na teple.
  4. Omáčku zredukujeme na olej, zaprášíme moukou, kterou chvíli restujeme. Poté ji rozředíme zbylým vývarem, dobře našleháme a provaříme.
  5. Porce ryby dáme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.