Ryba na paprice
Ingredience
Bujón hovězí |
0.5 kostka |
Cibule |
60 g |
Kapr obecný |
240 g |
Mouka pšeničná hladká |
10 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kapra naporcujeme, osolíme a zaprášíme paprikou, cibuli pokrájíme na drobné kostičky, uvaříme čtvrt litru hovězího vývaru z kostky.
- V hlubším rendlíku na rozpáleném oleji osmahneme porce kapra s cibulí, podlijeme sběračkou vývaru a pod poklicí dusíme asi deset minut, až je ryba měkká. Rybu po pěti minutách obrátíme.
- Hotovou rybu vyjmeme a držíme na teple.
- Omáčku zredukujeme na olej, zaprášíme moukou, kterou chvíli restujeme. Poté ji rozředíme zbylým vývarem, dobře našleháme a provaříme.
- Porce ryby dáme na nahřáté talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s vařenými brambory.