Kapr pečený na sušené šalvěji
Ingredience
Kapr obecný |
200 g |
Křen |
20 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Šalvěj sušená |
1 kávová lžička |
Šťáva citrónová |
4 kávová lžička |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Křen ustrouháme na jemném struhadle, kapra naporcujeme, připravíme si čtyři lžičky citronové šťávy a rozetřenou sušenou šalvěj.
- Kapra osolíme, zakapeme citronovou šťávou, zasypeme šalvějí a v pekáči upečeme v troubě předehřáté na 190 °C.
- Upečeného kapra na talířích posypeme strouhaným křenem a podáváme s vařenými brambory.