Kapr po asijsku
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kapr obecný |
240 g |
Ocet vinný |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
20 g |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
Solamyl - bramborový škrob |
5 g |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kapra očistíme a naporcujeme, česnek nakrájíme na plátky.
- Porce kapra po obou stranách orestujeme na rozpáleném oleji, osolíme, posypeme zázvorem a plátky česneku. Poté zastříkneme dvěma lžícemi vody a pod pokličkou dusíme zhruba čtvrt hodiny.
- V mezičase si připravíme omáčku. Solamyl smícháme se špetkou soli, octem, dvěma lžícemi vody a sojovou omáčkou.
- Když je ryba měkká, vyjmeme ji z pekáče a přeložíme na nahřáté talíře. Na pánev do výpeku vlijeme připravenou omáčku a stále mícháme. Když omáčka zhoustne, přelijeme jí porce kapra.
- Jako přílohu volíme dušenou rýži a salát.