Kapr po asijsku

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kapr obecný 240 g
Ocet vinný 1 kávová lžička
Olej rostlinný 20 g
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
Solamyl - bramborový škrob 5 g
Sůl 2 špetka
Voda pitná 2 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra očistíme a naporcujeme, česnek nakrájíme na plátky.
  2. Porce kapra po obou stranách orestujeme na rozpáleném oleji, osolíme, posypeme zázvorem a plátky česneku. Poté zastříkneme dvěma lžícemi vody a pod pokličkou dusíme zhruba čtvrt hodiny.
  3. V mezičase si připravíme omáčku. Solamyl smícháme se špetkou soli, octem, dvěma lžícemi vody a sojovou omáčkou.
  4. Když je ryba měkká, vyjmeme ji z pekáče a přeložíme na nahřáté talíře. Na pánev do výpeku vlijeme připravenou omáčku a stále mícháme. Když omáčka zhoustne, přelijeme jí porce kapra.
  5. Jako přílohu volíme dušenou rýži a salát.