Kapr na japonský způsob

Ingredience


Chléb celozrnný pšeničný 2 krajíc
Cibule 60 g
Kapr obecný 200 g
Mlíčí z kapra 100 g
Mouka pšeničná hladká 10 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej rostlinný 20 g
Pažitka 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Víno bílé 0.5 dl
Voda pitná 250 ml
Žampiony - sterilované 50 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené houby necháme v hrnku s vodou asi půl hodiny máčet.
  2. Kapra očistíme, zbavíme kůže, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme najemno, mlíčí z kapra propláchneme v několika vodách a uvaříme v osolené vodě s octem, vejce uvaříme natvrdo.
  3. Kapra ve velké pánvi osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Poté přidáme plátky cibule a okapané a pokrájené houby. Chvíli společně smažíme, poté zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme připravené mlíčí.
  4. Na talíři zdobíme půlkou vejce, posypeme pažitkou a podáváme s celozrnným pečivem.