Kapr na japonský způsob
Ingredience
Chléb celozrnný pšeničný |
2 krajíc |
Cibule |
60 g |
Kapr obecný |
200 g |
Mlíčí z kapra |
100 g |
Mouka pšeničná hladká |
10 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
20 g |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
Vejce slepičí |
1 ks |
Víno bílé |
0.5 dl |
Voda pitná |
250 ml |
Žampiony - sterilované |
50 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Sušené houby necháme v hrnku s vodou asi půl hodiny máčet.
- Kapra očistíme, zbavíme kůže, nakrájíme na kostky, osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme na plátky, pažitku nasekáme najemno, mlíčí z kapra propláchneme v několika vodách a uvaříme v osolené vodě s octem, vejce uvaříme natvrdo.
- Kapra ve velké pánvi osmažíme po obou stranách v rozpáleném oleji. Poté přidáme plátky cibule a okapané a pokrájené houby. Chvíli společně smažíme, poté zalijeme vínem a na mírném plameni pod poklicí dusíme. Když je maso téměř měkké, přidáme připravené mlíčí.
- Na talíři zdobíme půlkou vejce, posypeme pažitkou a podáváme s celozrnným pečivem.