Kapr na řecký způsob

Ingredience


Citrony 0.5 ks
Kapr obecný 240 g
Kečup 20 g
Olej rostlinný 40 g
Olivy zelené 8 ks
Sacharin 2 g
Salát hlávkový 2 plátek
Sůl 2 špetka
Vaječný bílek slepičí 2 ks
Víno bílé 0.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kapra očistíme, osolíme a naporcujeme. Vymačkáme šťávu z půlky citronu, uvařené slepičí bílky jemně nasekáme.
  2. Rybu osmažíme na polovině oleje. Druhou polovinu oleje v mezičase smícháme s citronovou šťávou, vínem a kečupem. V malém rendlíku necháme směs přejít varem. Podle potřeby dochutíme umělým sladidlem.
  3. Usmaženého kapra přeložíme na nahřáté talíře, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme sekanými bílky. Porce zdobíme plátkem salátu a olivou.
  4. Jako přílohu volíme šťouchané brambory.