Kapr na řecký způsob
Ingredience
Citrony |
0.5 ks |
Kapr obecný |
240 g |
Kečup |
20 g |
Olej rostlinný |
40 g |
Olivy zelené |
8 ks |
Sacharin |
2 g |
Salát hlávkový |
2 plátek |
Sůl |
2 špetka |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
Víno bílé |
0.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kapra očistíme, osolíme a naporcujeme. Vymačkáme šťávu z půlky citronu, uvařené slepičí bílky jemně nasekáme.
- Rybu osmažíme na polovině oleje. Druhou polovinu oleje v mezičase smícháme s citronovou šťávou, vínem a kečupem. V malém rendlíku necháme směs přejít varem. Podle potřeby dochutíme umělým sladidlem.
- Usmaženého kapra přeložíme na nahřáté talíře, přelijeme připravenou omáčkou a posypeme sekanými bílky. Porce zdobíme plátkem salátu a olivou.
- Jako přílohu volíme šťouchané brambory.