Kapr dušený s rajčaty a česnekem
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
50 g |
Kapr obecný |
240 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rajčata |
100 g |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rajčata spaříme, sloupneme, zbavíme semen a nakrájíme. Kapra očistíme, osolíme, naporcujeme a obalíme v mouce. Česnek a cibuli nakrájíme na jemno. Petrželovou nať jemně posekáme.
- Na rozpáleném oleji v hlubším rendlíku smažíme porce kapra z obou stran. Poté přisypeme cibuli, česnek, rajčata a pod poklicí dusíme.
- Měkkou rybu naložíme na talíř, přelijeme dušenými rajčaty s cibulí a česnekem a posypeme petrželovou natí. Jako přílohu volíme šťouchané brambory.