Kapr dušený v alobalu
Ingredience
Citrony |
2 plátek |
Kapr obecný |
240 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Sůl |
2 špetka |
Voda pitná |
150 ml |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Kapra očistíme, osolíme a naporcujeme.
- Naporcovaného kapra položíme na alobal, který jsme potřeli lžičkou oleje, porce zakápneme olejem a dobře do alobalu zabalíme. Poté vložíme do kastrolu, podlijeme vodou a dusíme. Po zhruba půl hodině opatrně vyjmeme rybu v alobalu na mísu, alobal rozbalíme tak, aby nevytekla šťáva, a kapra rozdělíme na talíře. Porce polijeme šťávou z alobalu, ozdobíme plátkem citronu a jako přílohu volíme vařené brambory.