Vepřové kotlety v orientální omáčce
Ingredience
Chilli omáčka |
3 kávová lžička |
Cukr třtinový |
50 g |
Hořčice staroanglická |
2 polévková lžíce |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Ocet vinný |
3 polévková lžíce |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
3 polévková lžíce |
Vepřová pečeně |
800 g |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omáčku připravíme tak, že v míse smícháme hořčici, ocet, cukr, med, 2 lžíce oleje, sójovou omáčku a chilli omáčku a vidličkou důkladně našleháme. Vlijeme do pánve a na mírném ohni za stálého míchání vaříme cca 10 min, dokud se cukr zcela nerozpustí a omáčka mírně nezhoustne.
- Mezitím ve velké pánvi se silným dnem rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm z každé strany cca 1 min kotlety do zhnědnutí. Zmírníme oheň a maso z každé strany cca 4-5 min smažíme, dokud se dobře nepropeče.
- Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.