Vepřové kotlety v orientální omáčce

Ingredience


Chilli omáčka 3 kávová lžička
Cukr třtinový 50 g
Hořčice staroanglická 2 polévková lžíce
Med včelí 3 polévková lžíce
Ocet vinný 3 polévková lžíce
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 3 polévková lžíce
Vepřová pečeně 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omáčku připravíme tak, že v míse smícháme hořčici, ocet, cukr, med, 2 lžíce oleje, sójovou omáčku a chilli omáčku a vidličkou důkladně našleháme. Vlijeme do pánve a na mírném ohni za stálého míchání vaříme cca 10 min, dokud se cukr zcela nerozpustí a omáčka mírně nezhoustne.
  2. Mezitím ve velké pánvi se silným dnem rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm z každé strany cca 1 min kotlety do zhnědnutí. Zmírníme oheň a maso z každé strany cca 4-5 min smažíme, dokud se dobře nepropeče.
  3. Rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme s rýží.