Guláš z kapřích filetů s kuřecí šunkou a hráškem
Ingredience
Cibule |
60 g |
Citronová šťáva |
2 kávová lžička |
Hrášek mražený |
30 g |
Kapr obecný |
240 g |
Kečup |
20 g |
Masox |
0.5 kostka |
Mouka pšeničná hladká |
5 g |
Olej rostlinný |
20 g |
Paprika mletá sladká |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
2 špetka |
Šunka kuřecí Velkopavlovická |
20 g |
Voda pitná |
250 ml |
-
Doba přípravy: 85 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Šunku a cibuli nakrájíme na kostičky. Kapra očistíme, stáhneme z kůže, vyfiletujeme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a nakrájíme na větší kousky. Rybu necháme pod fólií v misce zhruba 1 hodinu v chladničce. V 250 ml vody uvaříme 1/2 kostky masoxu.
- Rybí maso vyndáme, osušíme, poprášíme moukou a na polovině rozpáleného oleje na pánvi osmažíme, poté maso přeložíme na mísu. Na druhé polovině oleje osmažíme cibuli, poté přidáme šunku, na závěr mletou papriku, mražený hrášek, kečup a hovězí vývar. Necháme na mírném plameni dusit asi 15 minut, poté vložíme rybu a ještě asi 10 minut dusíme.
- Jako přílohu volíme šťouchané brambory.