Guláš z kapřích filetů s kuřecí šunkou a hráškem

Ingredience


Cibule 60 g
Citronová šťáva 2 kávová lžička
Hrášek mražený 30 g
Kapr obecný 240 g
Kečup 20 g
Masox 0.5 kostka
Mouka pšeničná hladká 5 g
Olej rostlinný 20 g
Paprika mletá sladká 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 2 špetka
Šunka kuřecí Velkopavlovická 20 g
Voda pitná 250 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Šunku a cibuli nakrájíme na kostičky. Kapra očistíme, stáhneme z kůže, vyfiletujeme, osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a nakrájíme na větší kousky. Rybu necháme pod fólií v misce zhruba 1 hodinu v chladničce. V 250 ml vody uvaříme 1/2 kostky masoxu.
  2. Rybí maso vyndáme, osušíme, poprášíme moukou a na polovině rozpáleného oleje na pánvi osmažíme, poté maso přeložíme na mísu. Na druhé polovině oleje osmažíme cibuli, poté přidáme šunku, na závěr mletou papriku, mražený hrášek, kečup a hovězí vývar. Necháme na mírném plameni dusit asi 15 minut, poté vložíme rybu a ještě asi 10 minut dusíme.
  3. Jako přílohu volíme šťouchané brambory.