Smažené rybí filé v marinádě
Ingredience
Cibule |
60 g |
Filé rybí |
240 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kmín mletý |
1 špetka |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Olej rostlinný |
20 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šťáva citrónová |
1 polévková lžíce |
Sůl |
2 špetka |
-
Doba přípravy: 8 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Poloviční množství oleje (10 g) smícháme s citronovou šťávou a s kořením. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Rybí filé naporcujeme, osolíme a po obou stranách potřeme marinádou. Smažíme ve zbývajícím rozpáleném oleji z obou stran. Při smažení druhé strany filé na ně položíme půlkolečka cibule.
- Jako přílohu volíme šťouchané brambory a kompot.