Smažené rybí filé v marinádě

Ingredience


Cibule 60 g
Filé rybí 240 g
Kari koření 1 kávová lžička
Kmín mletý 1 špetka
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej rostlinný 20 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Šťáva citrónová 1 polévková lžíce
Sůl 2 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Poloviční množství oleje (10 g) smícháme s citronovou šťávou a s kořením. Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Rybí filé naporcujeme, osolíme a po obou stranách potřeme marinádou. Smažíme ve zbývajícím rozpáleném oleji z obou stran. Při smažení druhé strany filé na ně položíme půlkolečka cibule.
  2. Jako přílohu volíme šťouchané brambory a kompot.