Salsify pečené
Ingredience
Brambory vařené |
400 g |
Citronová šťáva |
10 ml |
Hovězí vývar základní |
150 ml |
Máslo čerstvé |
50 g |
Salsif |
600 g |
Sůl |
15 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze salsifů použijeme dužnatý kořen. Salsify očistíme, omyjeme a nakrájíme na špalíčky. Zakapeme citronovou šťávou, aby nehnědly, vložíme do osolené vroucí vody a povaříme 10 minut, scedíme, necháme okapat.
- Do pekáčku dáme 2 lžíce másla, přiložíme salsify, podlijeme trochou vývaru a dáme péct. Pečeme při střední teplotě asi 15 minut.
- Hotové salsify podáváme s vařeným bramborem.