Filety ze slanečků v nálevu
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Chléb celozrnný žitný |
200 g |
Cibule |
80 g |
Cukr krupice |
50 g |
Filé ze slanečka |
400 g |
Karotka |
50 g |
Křen |
40 g |
Mléko polotučné |
500 ml |
Nové koření mleté |
3 g |
Ocet vinný |
200 ml |
Voda pitná |
50 ml |
Zázvor mletý |
3 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 2 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Filety vložíme do vlažného mléka a necháme pár hodin ležet, aby se zbavily části soli.
- Filety omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Křen a karotku očistíme a nastrouháme nahrubo.
- Vodu smícháme s octem, přivedeme k varu, osladíme, přidáme bobkový list a povaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout.
- Nudličky masa vložíme do kameninové mísy, přisypeme cibuli, karotku, křen, ochutíme mletým novým kořením, zázvorem, zalijeme octovým nálevem a dáme vychladit.
- Podáváme s celozrnným pečivem.