Filety ze slanečků v nálevu

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Chléb celozrnný žitný 200 g
Cibule 80 g
Cukr krupice 50 g
Filé ze slanečka 400 g
Karotka 50 g
Křen 40 g
Mléko polotučné 500 ml
Nové koření mleté 3 g
Ocet vinný 200 ml
Voda pitná 50 ml
Zázvor mletý 3 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Filety vložíme do vlažného mléka a necháme pár hodin ležet, aby se zbavily části soli.
  2. Filety omyjeme pod tekoucí vodou a nakrájíme na nudličky. Cibuli nakrájíme na kolečka a rozebereme na kroužky. Křen a karotku očistíme a nastrouháme nahrubo.
  3. Vodu smícháme s octem, přivedeme k varu, osladíme, přidáme bobkový list a povaříme 2 minuty. Odstavíme a necháme vychladnout.
  4. Nudličky masa vložíme do kameninové mísy, přisypeme cibuli, karotku, křen, ochutíme mletým novým kořením, zázvorem, zalijeme octovým nálevem a dáme vychladit.
  5. Podáváme s celozrnným pečivem.