Sardinky v aspiku
Ingredience
Citrony |
20 g |
Kopr čerstvý |
50 g |
Rohlíky bílé |
200 g |
Sardinka obecná |
400 g |
Sůl |
15 g |
Vývar rybí |
200 ml |
Želatina |
25 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sardinky vykucháme, odřízneme hlavy, opatrně vyjmeme páteř a filátka rozložíme na vál. Na každé filátko nasypeme trochu posekaného kopru a zabalíme do závitku. Zpevníme párátky a vyskládáme do pekáčku, podlijeme osoleným rybím vývarem a dáme zapéct. Pečeme 10 minut.
- Závitky rozdělíme do aspikových formiček, na každé položíme plátek citronu, ve vývaru v pekáčku uvaříme želatinové plátky podle návodu a zalijeme závitky. Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.