Sardinky v aspiku

Ingredience


Citrony 20 g
Kopr čerstvý 50 g
Rohlíky bílé 200 g
Sardinka obecná 400 g
Sůl 15 g
Vývar rybí 200 ml
Želatina 25 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sardinky vykucháme, odřízneme hlavy, opatrně vyjmeme páteř a filátka rozložíme na vál. Na každé filátko nasypeme trochu posekaného kopru a zabalíme do závitku. Zpevníme párátky a vyskládáme do pekáčku, podlijeme osoleným rybím vývarem a dáme zapéct. Pečeme 10 minut.
  2. Závitky rozdělíme do aspikových formiček, na každé položíme plátek citronu, ve vývaru v pekáčku uvaříme želatinové plátky podle návodu a zalijeme závitky. Necháme vychladnout a podáváme s bílým pečivem.