Tatarský biftek na severský způsob
Ingredience
Brambory vařené |
80 g |
Červená řepa sterilovaná |
40 g |
Chléb celozrnný pšeničný Graham |
200 g |
Cibule |
80 g |
Hovězí svíčková |
600 g |
Kapary |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sůl |
15 g |
Vaječný žloutek slepičí |
4 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme na silnější plátky, rozebereme na kroužky a vybereme si 4 kroužky přibližně stejně velké. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno. Nakládanou červenou řepu pokrájíme na kostičky, stejně tak i vařený brambor. Maso odblaníme a dvakrát umeleme na masovém strojku. Maso osolíme, opepříme a promícháme. Rozdělíme na čtyři díly, každý díl upravíme na střed talířku jako placičku, doprostřed položíme kroužek cibule a do něj opatrně vlijeme žloutek.
- Placičku masa kolem dokola obložíme cibulí, řepou, bramborem a kapary.
- Podáváme s tmavým chlebem.