Tatarský biftek na severský způsob

Ingredience


Brambory vařené 80 g
Červená řepa sterilovaná 40 g
Chléb celozrnný pšeničný Graham 200 g
Cibule 80 g
Hovězí svíčková 600 g
Kapary 40 g
Pepř černý mletý 5 g
Sůl 15 g
Vaječný žloutek slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na silnější plátky, rozebereme na kroužky a vybereme si 4 kroužky přibližně stejně velké. Zbytek cibule nakrájíme nadrobno. Nakládanou červenou řepu pokrájíme na kostičky, stejně tak i vařený brambor. Maso odblaníme a dvakrát umeleme na masovém strojku. Maso osolíme, opepříme a promícháme. Rozdělíme na čtyři díly, každý díl upravíme na střed talířku jako placičku, doprostřed položíme kroužek cibule a do něj opatrně vlijeme žloutek.
  2. Placičku masa kolem dokola obložíme cibulí, řepou, bramborem a kapary.
  3. Podáváme s tmavým chlebem.