Makrela s kapary
Ingredience
Cibule |
40 g |
Kapary |
50 g |
Majonéza |
200 ml |
Makrela - filety |
200 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Rohlíky bílé |
120 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
200 ml |
Sůl |
10 g |
Vývar rybí |
300 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z makrely použijeme jen filety, které vložíme do vroucího rybího vývaru a 20 minut povaříme doměkka. Filety zcedíme a necháme vychladnout.
- Do majonézy přimícháme smetanu, sůl, kapary a posekanou petrželku. Necháme chvilku odležet.
- Filety z makrely upravíme na talíře, ozdobíme kroužky cibule a zalijeme ochucenou majonézou.
- Podáváme chlazené s bílým pečivem.