Vepřové steaky s houbovou omáčkou

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Houby čerstvé 350 g
Hovězí vývar základní 300 ml
Mouka kukuřičná 2 kávová lžička
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 1 hrst
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Smetana 16% (pochoutková) 2 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Vepřové kotlety 4 ks
Želé rybízové 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ve velké pánvi rozpálíme olej. Maso ochutíme solí, pepřem a z každé strany cca 1 min orestujeme dohněda. Poté jej smažíme z obou stran ještě cca 5 min, dokud není propečené. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
  2. Do pánve nasypeme na plátky nakrájené houby, přidáme rozetřený česnek a 2 min restujeme doměkka. Vmícháme mletou papriku, želé, rajčatový protlak a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a cca 5 min podusíme, dokud se omáčka mírně nezredukuje. Mezitím smícháme kukuřičnou mouku se lžící vody, vmícháme do omáčky a krátce podusíme do zhoustnutí.
  3. Kotlety vrátíme do pánve, odstavíme a přimícháme smetanu. Dochutíme solí, pepřem, dozdobíme čerstvou petrželkou a ihned podáváme.