Calzonetti
Ingredience
Koření na pizzu |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Šunka dušená |
100 g |
Sýr Gouda 45% |
200 g |
Sýr Niva (Rokfór) |
50 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí sušené |
1 balení |
Koření na pizzu |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
400 g |
Olej rostlinný |
3 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 40% |
200 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a nastrouhaný sýr. Přilijeme olej, vlažnou vodu, přidáme 1 vejce a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě 40-45 minut.
- Příprava náplně: Oba druhy sýrů nastrouháme a v míse promícháme s vejci, nasekanou šunkou, solí, pepřem a kořením.
- Vykynuté těsto rozválíme na plát a tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm. Doprostřed každého kolečka dáme trochu náplně, těsto v polovině přehneme a okraje přimáčkneme.
- Calzonetti urovnáme na máslem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.