Calzonetti

Ingredience


Koření na pizzu 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Šunka dušená 100 g
Sýr Gouda 45% 200 g
Sýr Niva (Rokfór) 50 g
Vejce slepičí 2 ks
Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí sušené 1 balení
Koření na pizzu 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 20 g
Mouka pšeničná hladká T 650 400 g
Olej rostlinný 3 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 40% 200 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme mouku, droždí, cukr, sůl, koření a nastrouhaný sýr. Přilijeme olej, vlažnou vodu, přidáme 1 vejce a vypracujeme hladké, vláčné těsto. Přikryjeme čistou utěrkou a necháme kynout na teplém místě 40-45 minut.
  2. Příprava náplně: Oba druhy sýrů nastrouháme a v míse promícháme s vejci, nasekanou šunkou, solí, pepřem a kořením.
  3. Vykynuté těsto rozválíme na plát a tvořítkem vykrajujeme kolečka o průměru asi 7 cm. Doprostřed každého kolečka dáme trochu náplně, těsto v polovině přehneme a okraje přimáčkneme.
  4. Calzonetti urovnáme na máslem vymazaný plech a potřeme rozšlehaným vejcem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě 15-20 minut.