Sardinky s rajčatovou šťávou
Ingredience
Cukr moučkový |
15 g |
Ocet vinný |
25 ml |
Olej olivový extra panenský |
80 ml |
Pažitka |
20 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
30 ml |
Rohlíky celozrnné |
200 g |
Sardinka obecná |
400 g |
Sůl |
40 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ze sardinek použijeme jen filátka, která naložíme do slané vody a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme zálivku. Do hrnku nalijeme olej, přilijeme ocet, rajčatový protlak, přisypeme špetku soli, cukr a pepř. Vše důkladně promícháme. Je-li zálivka příliš ostrá, naředíme ji vodou.
- Filety vyjmeme ze slané vody, vyskládáme do pekáčku a zalijeme rajčatovou zálivkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Pekáček vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
- Ryby rozdělíme na dezertní talířky, posypeme posekanou pažitkou a podáváme s tmavým pečivem.