Sardinky s rajčatovou šťávou

Ingredience


Cukr moučkový 15 g
Ocet vinný 25 ml
Olej olivový extra panenský 80 ml
Pažitka 20 g
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 30 ml
Rohlíky celozrnné 200 g
Sardinka obecná 400 g
Sůl 40 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ze sardinek použijeme jen filátka, která naložíme do slané vody a necháme chvíli odležet. Mezitím si připravíme zálivku. Do hrnku nalijeme olej, přilijeme ocet, rajčatový protlak, přisypeme špetku soli, cukr a pepř. Vše důkladně promícháme. Je-li zálivka příliš ostrá, naředíme ji vodou.
  2. Filety vyjmeme ze slané vody, vyskládáme do pekáčku a zalijeme rajčatovou zálivkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme 10 minut. Pekáček vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
  3. Ryby rozdělíme na dezertní talířky, posypeme posekanou pažitkou a podáváme s tmavým pečivem.