Rybí salát s krevetami
Ingredience
Celer bulvový |
80 g |
Krevety tygří - loupané |
100 g |
Mořská štika - filety |
300 g |
Ocet vinný |
20 ml |
Olej olivový extra panenský |
30 ml |
Pepř černý mletý |
5 g |
Petržel kudrnka |
10 g |
Rohlíky celozrnné |
200 g |
Salát hlávkový |
40 g |
Sůl |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rybí filety, celer a krevety vložíme do vroucí vody a povaříme 10 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
- Rybí maso nakrájíme na kostičky, celer na nudličky, petrželku posekáme. Vše i s krevetami vložíme do mísy, přilijeme ocet, olej, přidáme sůl, pepř, nakonec vmícháme petrželku.
- Podáváme vychlazený na listech hlávkového salátu nebo v salátových mističkách s celozrnným pečivem.