Krevetový salát s majonézou
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
200 g |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
100 g |
Krevety tygří - loupané |
300 g |
Majonéza |
150 ml |
Okurka salátová |
80 g |
Pažitka |
10 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kudrnka |
10 g |
Rajčata |
80 g |
Smetana 16% (pochoutková) |
50 ml |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme okurku a rajčata na kostičky, vařené vejce na plátky, petrželku s pažitkou posekáme.
- Do mísy nasypeme vychladlé krevety, přidáme scezený nakládaný hrášek, okurku, rajčata, vejce, ochutíme solí, pepřem, přisypeme petrželku s pažitkou, smetanu s majonézou spolu smícháme a opatrně vmícháme do salátu, aby se vejce příliš nerozpadlo.
- Podáváme vychlazený s tmavým pečivem.