Krevetový salát s majonézou

Ingredience


Chléb celozrnný žitný 200 g
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 100 g
Krevety tygří - loupané 300 g
Majonéza 150 ml
Okurka salátová 80 g
Pažitka 10 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kudrnka 10 g
Rajčata 80 g
Smetana 16% (pochoutková) 50 ml
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Krevety povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím si nakrájíme okurku a rajčata na kostičky, vařené vejce na plátky, petrželku s pažitkou posekáme.
  2. Do mísy nasypeme vychladlé krevety, přidáme scezený nakládaný hrášek, okurku, rajčata, vejce, ochutíme solí, pepřem, přisypeme petrželku s pažitkou, smetanu s majonézou spolu smícháme a opatrně vmícháme do salátu, aby se vejce příliš nerozpadlo.
  3. Podáváme vychlazený s tmavým pečivem.