Humrový salát se zeleninou

Ingredience


Chřest sterilovaný 50 g
Citronová šťáva 5 ml
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný 80 g
Humr 400 g
Majonéza 200 ml
Paprika zelená 40 g
Pepř černý mletý 5 g
Rajčata 150 g
Rohlíky celozrnné 200 g
Sůl 15 g
Tabasco 3 ml
Vejce slepičí 4 ks
Zakysaná smetana 50 ml
Žampiony - sterilované 100 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso z vařeného humra nakrájíme na menší kousky, můžeme použít i mražený polotovar. Rajčata nakrájíme na kostičky, papriku bez jádřince na nudličky, žampiony na plátky, vařená vejce pokrájíme nahrubo, chřest trochu posekáme, hrášek scedíme.
  2. Do mísy nalijeme smetanu, majonézu, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, dochutíme tabascem a přidáme maso, zeleninu, houby a vejce, dobře promícháme a necháme odležet.
  3. Salát podáváme dobře vychlazený s celozrnným pečivem.