Humrový salát se zeleninou
Ingredience
Chřest sterilovaný |
50 g |
Citronová šťáva |
5 ml |
Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný |
80 g |
Humr |
400 g |
Majonéza |
200 ml |
Paprika zelená |
40 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Rajčata |
150 g |
Rohlíky celozrnné |
200 g |
Sůl |
15 g |
Tabasco |
3 ml |
Vejce slepičí |
4 ks |
Zakysaná smetana |
50 ml |
Žampiony - sterilované |
100 g |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso z vařeného humra nakrájíme na menší kousky, můžeme použít i mražený polotovar. Rajčata nakrájíme na kostičky, papriku bez jádřince na nudličky, žampiony na plátky, vařená vejce pokrájíme nahrubo, chřest trochu posekáme, hrášek scedíme.
- Do mísy nalijeme smetanu, majonézu, zakápneme citronovou šťávou, osolíme, opepříme, dochutíme tabascem a přidáme maso, zeleninu, houby a vejce, dobře promícháme a necháme odležet.
- Salát podáváme dobře vychlazený s celozrnným pečivem.