Krevety s vejci a majonézou
Ingredience
Krevety tygří - loupané |
400 g |
Majonéza |
300 ml |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kudrnka |
15 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
15 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Víno bílé |
30 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Krevety povaříme v osolené vodě 10 minut, scedíme, vejce uvaříme natvrdo.
- Vejce oloupeme a rozkrojíme podélně na čtvrtky. Vejce upravíme na talířky, obložíme krevatami a přelijeme ochucenou majonézou. Tu ochutíme bílým vínem, smícháme se šlehačkou, solí a pepřem. Celý předkrm posypeme posekanou petrželkou.