Vepřové maso v rosolu

Ingredience


Bobkový list 2 ks
Chléb konzumní 200 g
Cibule 80 g
Hořčice 80 ml
Hřebíček 3 g
Karotka 50 g
Nové koření celé 10 g
Ocet vinný 20 ml
Pepř černý celý 10 g
Sůl 20 g
Telecí nožičky 500 g
Vepřové maso libové 300 g
Želatina 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřové libové maso spolu s telecí nožičkou vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Odstraníme pěnu a přidáme karotku, cibuli, okořeníme hřebíčkem, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme, přilijeme trošku octa. Vaříme hodinu a čtvrt. Maso i nožičku vyjmeme, vykostíme, maso pokrájíme nahrubo a vrátíme i s kostí zpět do vývaru. Vaříme dalších 20 minut.
  2. Vývar scedíme, sebereme tuk, maso nakrájíme velmi nadrobno, vývar necháme o trochu vyvařit, maso vrátíme do vývaru, přisypeme práškovou želatinu, povaříme podle návodu na obalu a nalijeme do aspikových nebo pudinkových formiček. Necháme vychladnout.
  3. Podáváme s chlebem a hořčicí.