Vepřové maso v rosolu
Ingredience
Bobkový list |
2 ks |
Chléb konzumní |
200 g |
Cibule |
80 g |
Hořčice |
80 ml |
Hřebíček |
3 g |
Karotka |
50 g |
Nové koření celé |
10 g |
Ocet vinný |
20 ml |
Pepř černý celý |
10 g |
Sůl |
20 g |
Telecí nožičky |
500 g |
Vepřové maso libové |
300 g |
Želatina |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 120 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vepřové libové maso spolu s telecí nožičkou vložíme do hrnce, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Odstraníme pěnu a přidáme karotku, cibuli, okořeníme hřebíčkem, pepřem, novým kořením, bobkovým listem, osolíme, přilijeme trošku octa. Vaříme hodinu a čtvrt. Maso i nožičku vyjmeme, vykostíme, maso pokrájíme nahrubo a vrátíme i s kostí zpět do vývaru. Vaříme dalších 20 minut.
- Vývar scedíme, sebereme tuk, maso nakrájíme velmi nadrobno, vývar necháme o trochu vyvařit, maso vrátíme do vývaru, přisypeme práškovou želatinu, povaříme podle návodu na obalu a nalijeme do aspikových nebo pudinkových formiček. Necháme vychladnout.
- Podáváme s chlebem a hořčicí.