Skopové kotlety v aspiku
Ingredience
Celer bulvový |
60 g |
Chléb konzumní |
200 g |
Cibule |
60 g |
Mrkev kořen |
60 g |
Ocet vinný |
20 ml |
Pepř černý celý |
3 g |
Skopové kotlety |
600 g |
Sůl |
15 g |
Želatina |
10 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 100 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kotlety vložíme do vroucí vody a zprudka vaříme pár minut, kdy se utvoří pěna, kterou sebereme. Zmírníme oheň, přisypeme pepř, sůl, přilijeme trochu octa. Vaříme hodinu. Nyní přidáme celou mrkev, kousek celeru a cibuli. Vaříme 20 minut. Vývar procedíme, zeleninu nakrájíme na proužky, položíme na kotlety, ty vyskládáme vedle sebe do formy, do vývaru nasypeme želatinu, uvaříme podle návodu a kotlety jí přelijeme.
- Necháme vychladnout a podáváme s pečivem.