Skopové kotlety v aspiku

Ingredience


Celer bulvový 60 g
Chléb konzumní 200 g
Cibule 60 g
Mrkev kořen 60 g
Ocet vinný 20 ml
Pepř černý celý 3 g
Skopové kotlety 600 g
Sůl 15 g
Želatina 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kotlety vložíme do vroucí vody a zprudka vaříme pár minut, kdy se utvoří pěna, kterou sebereme. Zmírníme oheň, přisypeme pepř, sůl, přilijeme trochu octa. Vaříme hodinu. Nyní přidáme celou mrkev, kousek celeru a cibuli. Vaříme 20 minut. Vývar procedíme, zeleninu nakrájíme na proužky, položíme na kotlety, ty vyskládáme vedle sebe do formy, do vývaru nasypeme želatinu, uvaříme podle návodu a kotlety jí přelijeme.
  2. Necháme vychladnout a podáváme s pečivem.