Chlebová omáčka z bílého chleba
Ingredience
Bobkový list |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chléb pšeničný (bílý) |
60 g |
Cibule |
1 ks |
Máslo čerstvé |
15 g |
Mléko plnotučné |
315 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 5 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Mléko ohřejeme, přidáme bobkový list, na plátky nakrájenou cibuli, česnek a muškátový oříšek. Zvolna zahříváme a těsně před bodem varu odstavíme. Zakryté necháme 30 min odpočinout.
- Poté scedíme, promícháme s chlebovou střídkou, máslem, ochutíme solí a pepřem. Na mírném ohni dohladka vyšleháme. Před podáváním můžeme přidat 1-2 lžičky šlehačky.
- Servírujeme k pečenému masu.