Thajské rybí špízy s okurkovým salátem

Ingredience


Chilli paprička 1 ks
Citronela 12 ks
Kari pasta 3 polévková lžíce
Koriandr čerstvý 1 špetka
Limetková šťáva 2 kávová lžička
Ocet vinný 4 polévková lžíce
Okurka salátová 0.5 ks
Šalotka 1 ks
Sůl 1 kávová lžička
Treska aljašská 455 g
Vejce slepičí 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme na salát okurku s octem, chilli papričkou, cukrem, 4 lžícemi studené vody a šalotkou. Mísu zakryjeme a dáme do lednice.
  2. V elektrickém mixéru rozmixujeme koriandr a jarní cibulku. Přisypeme nakrájené maso na kostičky, přidáme sůl, kari pastu a limetkovou šťávu, vše rozmixujeme. Přidáme vaječný bílek a mixujeme, dokud směs neztuhne.
  3. Rybí směs rozdělíme na 12 dílků, kterými obalíme stébla citronely, aby připomínala tvarem párek. Rozpálíme gril a grilujeme rybí tyčinky na malém množství oleje cca 6 minut. Obrátíme je jednou, dáváme pozor, aby byly opečeny ze všech stran dozlatova. Špízy podáváme s okurkovým salátem.