Thajské rybí špízy s okurkovým salátem
Ingredience
Chilli paprička |
1 ks |
Citronela |
12 ks |
Kari pasta |
3 polévková lžíce |
Koriandr čerstvý |
1 špetka |
Limetková šťáva |
2 kávová lžička |
Ocet vinný |
4 polévková lžíce |
Okurka salátová |
0.5 ks |
Šalotka |
1 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Treska aljašská |
455 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 6 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme na salát okurku s octem, chilli papričkou, cukrem, 4 lžícemi studené vody a šalotkou. Mísu zakryjeme a dáme do lednice.
- V elektrickém mixéru rozmixujeme koriandr a jarní cibulku. Přisypeme nakrájené maso na kostičky, přidáme sůl, kari pastu a limetkovou šťávu, vše rozmixujeme. Přidáme vaječný bílek a mixujeme, dokud směs neztuhne.
- Rybí směs rozdělíme na 12 dílků, kterými obalíme stébla citronely, aby připomínala tvarem párek. Rozpálíme gril a grilujeme rybí tyčinky na malém množství oleje cca 6 minut. Obrátíme je jednou, dáváme pozor, aby byly opečeny ze všech stran dozlatova. Špízy podáváme s okurkovým salátem.