Tvarohový krém s malinovou omáčkou
Ingredience
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Cukr moučkový |
30 g |
Maliny |
225 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
300 ml |
Tvaroh jemný |
225 g |
Vaječný bílek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse utřeme dohladka tvaroh s cukrem. Zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků a ušlehanou smetanu.
- Cedník nebo sítko vyložíme tenkou propustnou látkou a postavíme na misku. Na látku vložíme tvarohovou směs a několikrát ji zmáčkneme obrácenou stranou lžíce. Přikryjeme přečnívající látkou a necháme do druhého dne v chladničce.
- Omyté maliny rozmixujeme s moučkovým cukrem a prolisujeme sítkem.
- Tvarohovou směs vybalíme a upravíme na talířky. Podáváme s připravenou malinovou omáčkou. Dezert můžeme ozdobit čerstvými malinami nebo jahodami.