Majorská mrkvová polévka
Ingredience
Cibule |
50 g |
Cukr krupice |
1 špetka |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev kořen |
1 kg |
Pažitka |
15 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pomerančová šťáva |
300 ml |
Sůl |
2 kávová lžička |
Sýr Ricotta |
80 g |
Vývar zeleninový |
1.5 l |
Zakysaná smetana |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Na rozpuštěném másle zesklovatíme cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, asi 1 minutu restujeme.
- Poté mrkev zalijeme vývarem, přidáme špetku cukru a za občasného míchání přivedeme do varu. Zmírníme teplotu a pod pokličkou necháme dovařit.
- Po uvaření sejmeme z ohně,zalijeme pomerančovou šťávou a jemně rozmixujeme. Poté zahustíme termizovaným sýrem a lžící smetany a prohřejeme. Dochutíme strouhanou pomerančovou kůrou, solí a pepřem.
- Jednotlivé porce zdobíme nasekanou pažitkou.