Majorská mrkvová polévka

Ingredience


Cibule 50 g
Cukr krupice 1 špetka
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 1 kg
Pažitka 15 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Pomerančová šťáva 300 ml
Sůl 2 kávová lžička
Sýr Ricotta 80 g
Vývar zeleninový 1.5 l
Zakysaná smetana 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozpuštěném másle zesklovatíme cibuli, přidáme očištěnou a nakrájenou mrkev, asi 1 minutu restujeme.
  2. Poté mrkev zalijeme vývarem, přidáme špetku cukru a za občasného míchání přivedeme do varu. Zmírníme teplotu a pod pokličkou necháme dovařit.
  3. Po uvaření sejmeme z ohně,zalijeme pomerančovou šťávou a jemně rozmixujeme. Poté zahustíme termizovaným sýrem a lžící smetany a prohřejeme. Dochutíme strouhanou pomerančovou kůrou, solí a pepřem.
  4. Jednotlivé porce zdobíme nasekanou pažitkou.